Advertentie

AB InBev koopt Belgisch biobier

Het logo van AB InBev aan de hoofdzetel in Leuven. ©REUTERS

AB InBev neemt het biologische biermerk Ginette over. 's Werelds grootste brouwer roert zich zo voor de tweede keer op korte tijd op de Belgische markt voor speciaalbieren.

Ginette werd in 2009 uit de grond gestampt door vier Waals-Brabantse ondernemers. Inmiddels zijn er verschillende Ginette-varianten op de markt (blond, fruit, tripel). De bieren worden in 'onderaanneming' gebrouwen bij de Henegouwse brouwerij La Binchoise.

Volgens Didier Hamoir, een van de oprichters, drong de keuze voor de bouw van een eigen brouwerij of voor een partnerschap zich op. 'Biobier is populair en in onze huidige organisatie konden we de vraag niet volgen', aldus Hamoir.

Bioverhaal

Biobier is populair en in onze huidige organisatie konden we de vraag niet volgen.
Didier Hamoir
Mede-oprichter Ginette

Bierreus AB InBev was een 'logische keuze', zegt hij. Hij wil via AB InBev het bioverhaal bij een groter publiek aan de man brengen en het bier beter positioneren. Zelf treedt hij in dienst bij AB InBev en zijn drie partners blijven betrokken als consultant. 'We willen blijven focussen op ons project en nieuwe concepten lanceren, bijvoorbeeld drie biobars in 2017.'

Volgens Korneel Warlop, de woordvoerder van AB InBev, is er duidelijk vraag naar biologisch bier. 'Dankzij onze expertise inzake distributie zullen we het bier kunnen introduceren bij een breder publiek.'

Dankzij onze expertise inzake distributie zullen we het bier kunnen introduceren bij een breder publiek.
Korneel Warlop
Woordvoerder AB InBev

In eerste instantie blijft de productie van Ginette in de huidige brouwerij in Binche. De productie zou verdubbelen tot 3.000 hectoliter in 2017, de maximumcapaciteit voor Ginette bij La Binchoise. 'We zoeken een oplossing voor nadien', aldus Didier Hamoir.

Bosteels

Het is de tweede keer in korte tijd dat AB InBev zich weer laat opmerken op de Belgische markt. Begin september dook de biergigant verrassend op als overnemer van brouwerij Bosteels, bekend van Kwak en Tripel Karmeliet.

Qua schaal valt die deal, goed voor een geschat prijskaartje van om en bij de 200 miljoen euro, wel niet te vergelijken met deze, die heel wat kleiner is in omvang.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud