AB InBev koopt deel van Creve Drinks

Foto Thomas De Boever ©TD_TR

Biergigant AB InBev pikt een deel op van de in opspraak gekomen Drankencentrale Creve Drinks. Dat bedrijf had zichzelf in de etalage gezet, in de hoop zo genoeg geld te vinden om een fraudeproces af te kopen.

Creve Drinks kwam afgelopen zomer in opspraak wegens een massale bierfraude. Cafébazen die bij de zaakvoerders, de familie De Wilde, bestelden, konden een deel van hun bestelling in het zwart doen. De bierhandelaar maakte valse facturen op om de fraude toe te dekken.

Dat draaide echter verkeerd uit, en de fiscus eist nu 15 miljoen euro aan ontdoken belastingen en boetes. De familie De Wilde hoopt dat geld op te halen door het bedrijf te verkopen.

Dat is nu deels gelukt. AB InBev neemt een aantal activiteiten over. Het is de Belgische marktleider vooral te doen om de leveringsrechten aan de horecazaken die in de portefeuille van Creve Drinks zaten. 'Wij zullen vanaf nu aan hun klanten leveren', bevestigt AB InBev aan Belga. 'We zullen die integreren in onze bestaande distributieorganisatie.'

Volgens de vakbonden worden de winkel en het personeel niet overgenomen. Bij Creve Drinks werkten 22 arbeiders en 7 bedienden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud