Advertentie
Advertentie

AB InBev niet tevreden met eigen cijfers

AB InBev-topman Carlos Brito - Foto Bloomberg ©Bloomberg

Biergigant AB InBev heeft er een lastig derde kwartaal op zitten. Het management stipt zelf aan 'niet tevreden' te zijn met de resultaten. De integratie van het Mexicaanse Grupo Modelo verloopt wel voorspoedig.

De integratie van Grupo Modelo helpt wel de gerapporteerde volumes en omzet aardig vooruit. De volumes klokten af op net geen 120 miljoen hectoliter, komende van een kleine 110 miljoen hectoliter vorig jaar. De omzet ging er met 14 procent op vooruit tot 11,7 miljard dollar. Ook de genormaliseerde bedrijfskasstroom (ebitda) ging flink hoger: 17 procent erbij tot 4,7 miljard dollar.

De nettowinst zette zelfs een stijging neer van 30 procent tot 2,4 miljard dollar. Maar op vergelijkbare basis, indien de resultaten van Grupo Modelo pro forma worden meegerekend bij het derde kwartaal van 2012, zijn de stijgingen beduidend minder fors. Dat verklaart waarom het management zich zelf niet gelukkig verklaart met de cijfers.

Advertentie

De brouwer had last van 'ongunstige macro-economische omstandigheden', die hij niet zelf in de hand heeft. 'We blijven echter onze focus leggen op wat we kunnen veranderen en beïnvloeden', klinkt het strijdvaardig.

Aandeelhouders kunnen zich intussen opwarmen aan een interimdividend van 0,60 euro per aandeel, dat vanaf 18 november uitgekeerd wordt. Sinds dit jaar schakelde AB InBev over op tussentijdse dividenduitkeringen, om de kasstromen doorheen het jaar beter te beheren.

Grupo Modelo

Intussen verloopt de integratie van het eerder dit jaar overgenomen Grupo Modelo bijzonder snel. Op amper 4 maanden sinds de afronding van de volledige overname van de Corona-brouwer wist AB InBev al 250 miljoen dollar aan synergievoordelen te realiseren.

'Onze nieuwe collega's hebben snel de AB InBev-cultuur en onze aanpak omarmd', klinkt het. In die mate zelfs dat het management nog voor de afronding van de deal al 75 miljoen dollar aan kostensynergieën had vrijgemaakt. Dat betekent dat de teller van de totale kostensyneergieën al op 325 miljoen dollar staat. AB InBev wil dat tegen 2016 op 1 miljard dollar hebben.

Brazilië

Becijferde prognoses over de rest van het boekjaar geeft AB InBev niet. De brouwer verwacht dat de druk op de volumes in Brazilië zal blijven aanhouden. In die mate zelfs dat het bedrijf zijn prognose voor die markt naar beneden bij stelt. De verwachtingsvork was tot dusver voor een stabiele tot 'lage eencijferige daling' van de volumes. AB InBev stelt dat nu scherper, en verwacht nu dat het die lichte daling zal worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.