'AB InBev overweegt verkoop verpakkingstak'

AB InBev biedt zijn blikken te koop aan. ©Imaginechina

De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev overweegt zijn Amerikaanse blikkenafdeling en bottelarij gedeeltelijk te verkopen, schrijft persbureau Reuters. Zo zou de Stella Artois-brouwer zijn hoge schuldenberg verder afbouwen.

AB InBev  'bekijkt de opties' voor zijn Amerikaanse bedrijfstak die bier verpakt in blikjes en flesjes, schrijft Reuters. Het bedrijf achter de bieren Budweiser, Stella Artois en Corona zou de zakenbank Deutsche Bank onder de arm hebben genomen om te bekijken of een gedeeltelijk verkoop mogelijk is of dat het een joint venture kan oprichten voor de verpakkingsafdeling.

Met de gedeeltelijke verkoop zou AB Inbev zich meer kunnen focussen op zijn kernactiviteit: bier brouwen. Maar nog veel belangrijker is dat de schuldenberg zou krimpen. De operatie zou het bedrijf 5 tot 6 miljard dollar kunnen opleveren, schrijft Reuters. De brouwer heeft zijn oor al te luisteren gelegd bij investeringsfondsen.

De grootste

AB InBev heeft zo'n 100 miljard dollar schulden. Die zijn een erfenis van de megasprong die de brouwer in 2016 maakte door zijn grootste rivaal SABMiller over te nemen. AB InBev is sindsdien nog afgetekender de grootste brouwer ter wereld, maar de schuldenberg is wel 4,6 keer hoger dan de brutobedrijfswinst (ebitda). Nochtans streeft het bedrijf naar een schuldratio van factor 2.

Daarom neemt het bedrijf maatregelen. Het dividend over het voorgaande boekjaar halveerde. In de zomer verkocht AB InBev zijn Australische activiteiten voor 10 miljard dollar. Door zijn Aziatische afdeling in september naar de beurs te brengen, zamelde het bedrijf nog eens 4,5 miljard dollar in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud