AB InBev sluit gerstakkoord met Syngenta

©BELGA

Om zijn gerstbevoorrading veilig te stellen sluit bierbrouwer AB InBev een strategische overeenkomst met Syngenta. De zadenspecialist moet telers de beste variëteiten ter beschikking stellen die de hoogste opbrengst bieden.

Wereldwijd wordt er jaar na jaar meer bier gedronken, enerzijds omdat de wereldbevolking groeit, anderzijds omdat de welvaart toeneemt. Om voldoende bier te kunnen leveren, moet ook de productie van gerst groeien. Gemoute gerst is immers de voornaamste grondstof om bier te brouwen.

Om zijn bevoorrading veilig te stelen gaat AB InBev nu een samenwerking aan met het Zwitserse zaden- en agrochemisch bedrijf Syngenta, een van de grootste specialisten op dit vlak. Het is de bedoeling dat Syngenta boeren die voor AB InBev gerst telen, de beste variëteiten levert en een 'groeibenadering op maat'. Dat laatste houdt onder meer opleiding en advies inzake agronomie en duurzame landbouwpraktijken. De hoofdbedoeling is dat de opbrengsten stijgen terwijl de kwaliteit van de gerst van hoge kwaliteit blijft.

In een gezamenlijk persbericht heeft John Atkin, de COO van Syngenta, het over 'a winning combination'.

Tony Milikin, hoofdverantwoordelijke voor inkoop bij AB InBev, legt uit dat de brouwer de gerstteelt relevant en interessant wil houden voor telers, door hen de kans te bieden hogere opbrengsten te behalen. AB InBev werkt samen met 15.000 gersttelers op basis van langlopende programma's in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië, Uruguay, Argentinië, China en Rusland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud