Advertentie

AB InBev tapt 3 miljard euro vers geld

AB InBev-topman Carlos Brito. ©REUTERS

Bierbrouwer AB InBev gaat voor 3 miljard euro vers geld ophalen door middel van een obligatie-uitgifte. Het opgehaalde geld zal gebruikt worden voor 'algemene vennootschapsdoeleinden'.

De obligaties worden uitgegeven in 3 schijven. De kleinste schijf van 750 miljoen euro heeft ook de kortste looptijd. Dat schuldpapier vervalt op 19 oktober 2018. De twee grotere schijven gaan verder in de tijd: de obligatielening van 1 miljard euro loopt af in 2023, die van 1,25 miljard in 2030.

Het is de bedoeling dat de obligaties na de uitgifte, voorzien voor 20 april, zullen noteren op de London Stock Exchange. De rentevoeten voor de obligaties liggen nog niet vast. De kortstlopende schijf zal een variabele rentevoet bieden, de andere twee een vaste.

In een apart persbericht meldt AB InBev  ook nog de vooruitgang in zijn inkoopprogramma voor eigen aandelen. In de periode van 7 tot en met 10 april werden 115.000 aandelen ingeslagen voor een totaalbedrag van 13,4 miljoen euro. 

Sinds AB InBev op 18 maart begon met het inkopen van eigen aandelen, heeft de brouwer al een slordige anderhalf miljoen aandelen ingekocht voor een totaalbedrag van 193,9 miljoen dollar. Daarmee bezit AB InBev nu zowat 0,1 procent van het totale aantal uitstaande aandelen. 

Het inkoopprogramma voor eigen aandelen werd aangekondigd bij de jaarresultaten van de groep. Bedoeling is dat er voor 1 miljard dollar aandelen wordt ingekocht. Bovenop het dividend is zo'n programma een bijkomende manier om cash naar de aandeelhouders te laten vloeien. De aandelen zijn bestemd voor de lopende optieplannen voor de bedrijfstop. Voordien werden daarvoor nieuwe aandelen uitgegeven, wat een verwaterend effect had op de belangen van bestaande aandeelhouders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud