'AB InBev verdacht van prijsafspraken in India'

AB InBev-CEO Carlos Brito tapt een pint Stella Artois. ©BELGA

De Indische concurrentiewaakhond voert een onderzoek naar de brouwers AB InBev, United Breweries (Heineken) en Carslberg. Ze zouden de verkoopprijzen kunstmatig hoog gehouden hebben.

Dat meldt het persbureau Reuters op basis van verschillende anonieme bronnen. Die zeggen dat de Indische concurrentiewaakhond donderdag huiszoekingen heeft gehouden bij de Belgische-Braziliaanse brouwer AB InBev  en zijn twee concurrenten.

Al een jaar zou de Indische overheid een onderzoek voeren naar de bedrijven, die onderling afspraken zouden hebben gemaakt om zo de verkoopprijzen kunstmatig hoog te houden.

Smoking gun

Een bron bij de Indische overheid zegt aan Reuters dat tijdens de huiszoekingen mails zijn gevonden die aantonen dat de bedrijven prijsafspraken maken. 'Het gaat om een smoking gun.'

AB InBev zei in een reactie dat het ongepast was om 'op dit moment' te reageren. Carlsberg en United Breweries, dat voor 40 procent in handen is van de Nederlandse brouwreus Heineken , waren niet bereikbaar voor een reactie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud