Advertentie

AB InBev spurt hoger na sterke kwartaalcijfers

AB InBev-CEO Michel Doukeris. ©AB InBev

In het derde kwartaal groeide de bierverkoop van AB InBev stevig. Na de sterke zomer rekent CEO Michel Doukeris voor heel 2021 op minstens 10 in plaats van 8 procent winstgroei. Het aandeel schiet 6 procent hoger.

AB InBev heeft een sterk kwartaal achter de rug. In liters verkocht 's werelds grootste brouwer deze zomer 3,4 procent meer, terwijl de analisten rekenden op een kleine krimp van 0,1 procent.

De hogere volumes in combinatie met de prijsstijgingen vertaalden zich in een organische omzetgroei van 8 procent tot 14,3 miljard dollar. De verwachte daling (-2%) van de brutobedrijfswinst werd een stijging: plus 3 procent tot 5,2 miljard dollar. Nochtans had de brouwer te kampen met tegenzittende valutakoersen en oplopende kosten voor grondstoffen als aluminium.

10%
Prognose
Dacht AB InBev zijn ebitda dit jaar eerst nog te doen groeien met 8 tot 12 procent, nu ligt de lat nu op 10 tot 12 procent.

'We hebben een volume- en winstgroei die groter is dan voor de pandemie', klopt AB InBev-CEO Michel Doukeris zich op de borst. Juli-september is het eerste kwartaal waarin Doukeris aan het roer stond. In de zomer nam hij de fakkel over van Carlos Brito.

Doukeris verhoogt de winstverwachting voor 2021. Dacht AB InBev zijn ebitda (brutobedrijfswinst) eerst nog te doen groeien met 8 tot 12 procent, dan ligt de lat nu op 10 tot 12 procent. Ter vergelijking: beursanalisten verwachtten een ebitdagroei van 9,8 procent in 2021.

Geen interim-dividend

Net als vorig jaar betaalt AB InBev zijn aandeelhouders geen interim-dividend. Het bedrijf neemt de maatregel om zijn schulden sneller af te bouwen. Een update over de evolutie van zijn schulden geeft AB InBev niet. Eind juni had AB InBev 83,4 miljard dollar schulden. Dat was 4,4 keer de brutobedrijfswinst. AB InBev streeft 2 keer na.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud