Advertentie

'AB InBev werkt aan grootste obligatie-uitgifte aller tijden'

©REUTERS

Terwijl AB InBev volop onderhandelt over de definitieve voorwaarden van de overname van SABMiller, is 's werelds grootste brouwer bijna klaar met zijn financieringshuiswerk. Volgens de informatie van Bloomberg staat er een obligatielening van maar liefst 55 miljard dollar in de steigers.

Veel details over de obligatie-uitgifte zijn er nog niet. Het spreekt voor zich dat de uitgifte zal gebeuren in schijven met verschillende looptijden en in verschillende valuta, maar daarover is nog niets geweten.

Een dergelijk bedrag zou neerkomen op de grootste uitgifte van een bedrijfsobligatie aller tijden. In 2013 schoot de Amerikaanse telecomgroep Verizon nog de hoofdvogel af met een obligatie-uitgifte ter waarde van 49 miljard dollar.

De obligatie-uitgifte moet een onderdeel worden van de 70 miljard dollar financiering waarvan AB InBev-CEO Carlos Brito zich verzekerde bij een consortium van 7 banken. De rest zou via meer klassieke leningen geregeld worden. 

Daarmee heeft Brito nu ook het financiële plaatje van de grootste bierdeal aller tijden rond. Het resterende overnamebedrag betaalt hij immers in nieuwe aandelen (die de eerstkomende 5 jaar wel nog niet op de beurs noteren) aan SABMillers hoofdaandeelhouders, tabakreus Altria en het vehikel Bevco van de Colombiaanse familie Santo Domingo.

AB InBev zou, indien deze obligatie-uitgifte er echt komt, opnieuw voor een record tekenen. Na de grootste overname ooit in de Belgische en Britse bedrijfsgeschiedenis, de grootste deal ooit in de biersector, zou de biergigant ook tekenen voor de grootste uitgifte ooit van een bedrijfsobligatie. Hieronder een overzicht van de huidige toptien. Opvallende vaststelling: 5 van die 10 zijn uitgiftes die dit jaar plaatsvonden:

Bron: Dealogic

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud