AB InBev: 'Zijn er echt geen vragen?'

Voorzitter van de AV en bestuurder Kees Storm buigt zich naar CEO Carlos Brito en CFO Felipe Dutra ©BELGA

Hoewel de aandeelhouders dé man achter biergigant AB InBev maar één keer per jaar te zien krijgen, kon CEO Carlos Brito tijdens de algemene vergadering rustig achterover leunen. Hij kreeg geen enkele vraag voor de kiezen.

Tot drie keer toe vroeg Kees Storm, voorzitter van de vergadering, of de aandeelhouders vragen hadden. Iedereen keek strak voor zich uit en verroerde geen vin. 'Zijn er geen vragen meer?' 'Are there no further questions?' 'Je vous en prie.' Brito viel hem lachend met de Duitse vraagstelling in de rede. 'Een absoluut laagterecord', zei Storm.

De aanwezigen krijgen Brito, die in New York woont, nochtans niet meer dan eens per jaar te zien. Dé ideale gelegenheid om vragen te stellen over aankopen, financiële plannen en vooruitzichten. Toch bleef het muisstil.

Tijdens de halfuur durende stemronde was er plots wat commotie in de zaal. Een vrouw vroeg tijdens een resolutie over de verlenging van de bestuurdersmandaten hoeveel van die bestuurders precies aanwezig waren. Kees Storm antwoordde en juichte nadien enthousiast. 'Eindelijk!'

Daarna ging hij terug over tot de orde van de dag. De aanwezige aandeelhouders, die zo'n 72 procent van de portefeuille uitmaakten, keurden elke resolutie met een comfortabele meerderheid goed.

Voorlopig geen aandeleninkoop

Voorzitter en bestuurder Kees Storm zei na afloop van de vergadering dat in de nabije toekomst geen concrete plannen zijn om aandelen in te kopen. De nettoschuld bedraagt, sinds de volledige overname van Corona-brouwer Grupo Modelo vorig jaar, 2,16 keer de bedrijfskasstroom (ebitda). In het verleden stipte het management aan dat die ratio onder de 2,50 moet staan, om een eventueel aandeleninkoopprogramma op te starten.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud