Al 67 besmettingen bij Westvlees in Staden

Bij Westvlees in Staden blijken steeds meer werknemers besmet te zijn met het coronavirus. ©BELGA

Bij het vleesverwerkende bedrijf Westvlees in Staden hebben al 67 medewerkers positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd. De betrokken burgemeesters houden vrijdag overleg.

Het grootste deel van de 225 medewerkers uit de betrokken snijafdeling is intussen getest. Vandaag worden de overige medewerkers getest. Ook mensen uit andere afdelingen worden getest.

De betrokken burgemeesters houden crisisoverleg. Daarbij wordt de woonplaats van de positief geteste mensen besproken. Op basis van de cijfers van donderdag, met toen nog 50 positieve gevallen, blijkt dat daarvan 30 personen in West-Vlaanderen wonen.

Die 30 positieve gevallen wonen verspreid over negen West-Vlaamse gemeenten. 20 personen wonen in Frankrijk. De burgemeesters bespreken of bijkomende maatregelen moeten worden genomen.

Mondmaskers

De gemeente Staden verplicht vanaf zaterdag het dragen van mondmaskers op het openbaar domein. Dat meldt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) vrijdag na het crisisoverleg over de besmettingen bij Westvlees.

Van de positieve gevallen bij het bedrijf, wonen er 9 in Staden. Daarmee zal Staden in de hoogste alarmfase komen. Andere positieve personen wonen onder meer in Roeselare, Ieper, Hooglede, Moorslede en Langemark. Ook zijn er een 20-tal positieve gevallen die in Frankrijk en Walloniƫ wonen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud