Advertentie

Albert Frère verkoopt zieltogende Groupe Flo

Bistro Romain verhuist in Franse handen ©DB360178449

De Franse eigenaar van Quick en Burger King neemt Groupe Flo over van de Nationale Portefeuillemaatschappij van Albert Frère.

De Groupe Bertrand, in Frankrijk eigenaar van de hamburgerketens Quick en Burger King, wordt volgens verschillende Franse media nu ook eigenaar van Groupe Flo.

Groupe Flo groepeert verschillende Franse restaurantketens en is deels in handen van de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM), die wordt gecontroleerd door de Belgische ondernemer Albert Frère, en de Antwerpse holding Ackermans &Van Haaren (AvH) , die onder meer eigenaar is van de Belgische baggergroep DEME.

Door de verkoop van Groupe Flo wordt de restaurantgroep weer verenigd met Quick. Dat was immers tot 2007 eigendom van de NPM. 

190 vestigingen

Onder meer de keten Hippopotamus -met 190 vestigingen bij onze zuiderburen- en Bistro Romain behoren tot de groupe Flo. Die groep, met meer dan 4.700 werknemers, verkeert al enkele jaren in financieel zwaar weer. De schuld is opgelopen tot zowat 90 miljoen euro. In 2015 werd op een omzet van 295 mijoen euro een operationeel verlies geleden van 45 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg zelfs 51 miljoen euro.

Eind vorig jaar kondigde het bedrijf aan 'op zoek te zijn naar investeerders en naar nieuwe strategische opties'.

Belgen trekken zich terug

Volgens Franse media zou de groupe Bertrand nu 69,8 procent van het kapitaal in handen krijgen, voor een bedrag van 120 miljoen euro, inclusief schulden.

De private aandeelhouders, waaronder de Belgen, zouden zich terugtrekken, aldus Franse media. De rest van het kapitaal staat op de beurs.

Over de strategie van Olivier Bertrand met Groupe Flo is nog niets bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud