Albert Heijn zet expansie in België gewoon voort

De Albert Heijn in Lokeren. ©Thomas De Boever

Albert Heijn krijgt éénsklaps acht supermarkten bij in België, met de winkels van Peeters-Govers. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Ahold, besliste nochtrans zopas samen te gaan met Delhaize. Het ziet er naar uit dat beide uithangborden worden behouden.

De winkelketen Peeters-Govers stapt in het franchisenetwerk van Albert Heijn, waardoor de Nederlandse supermarktketen er acht winkels bij krijgt. Albert Heijn heeft vandaag al 31 supermarkten in België.

Ahold, het moederbedrijf achter Albert Heijn, kondigde zopas een deal aan met Delhaize. De bedrijven worden samen de grootste retailketen in Europa. Volgens Delhaize-CEO Frans Muller zal het merk Delhaize behouden blijven in België omdat het een sterke reputatie heeft. Op de vraag wat er ook afspraken waren gemaakt over Albert Heijn, maakte Muller duidelijk dat de mededingingsautoreiteiten hierover zullen beslissen. Ahold is dus eveneens van plan Albert Heijn te laten bestaan in België.

Volgens Luc De Baets, general manager van Albert Heijn België, gaan de expansieplannen van Albert Heijn, dat 50 winkels in België wil in 2016, gewoon door.

Peeters-Govers heeft acht winkels in het Antwerpse. De Kempense kruideniersfamilie startte in 1947 met winkelwagens en opende later een eerste winkel in Gierle.

Volgens de website van de winkelketen telt Peeters-Govers 275 werknemers, goed voor een omzet van ruim 35 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud