Alexandre Van Damme koopt stukje Kraft Heinz

Kraft Heinz is de groep achter onder meer ketchupmerk Heinz. ©AFP

Ook een van de Brazilianen achter AB InBev verwerft een pakket aandelen van de Amerikaanse voedingsgroep.

De Belgische miljardair Alexandre Van Damme, een van de zwaargewichten in het kapitaal van de biergigant AB InBev, heeft 250.000 aandelen gekocht van de Amerikaanse voedingsgroep Kraft Heinz. Die is vooral bekend van de ketchup van het merk Heinz.

25,1 miljoen
Aandelenverkoop
3G, een vehikel van vooral de Braziliaanse eigenaars van AB InBev, verkocht 25,1 miljoen aandelen Kraft Heinz.

De aankoop, via de Luxemburgse holding Société Familiale d'Investissements en haar onderdeel Legacy Participations, gebeurde vorige week tegen een gemiddelde koers van 28,45 dollar per aandeel, leert een melding in de VS. Dat is goed voor een transactiewaarde van 7,1 miljoen dollar. Door de aankoop wordt Van Damme, die nog maar een paar duizend aandelen in handen had, nu eigenaar van 0,02 procent van Kraft Heinz. Hij is ook bestuurder van Kraft Heinz. 

Koersval

Van Damme lijkt daarmee te profiteren van de koersval van het aandeel dat begin 2017 nog op bijna 100 dollar noteerde: Kraft Heinz kampt met tegenvallende cijfers en waardeverminderingen. Maar mogelijk is er ook een verband met het grote pakket dat de investeringsmaatschappij 3G Capital vorige week van de hand deed.

3G, een vehikel van vooral de Braziliaanse eigenaars van AB InBev, verkocht 25,1 miljoen aandelen Kraft Heinz, waardoor zijn belang zakte naar 20 procent. Berkshire Hathaway, van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, blijft de grootste aandeelhouder met 26,7 procent.

De kans bestaat dat Van Damme, die waarschijnlijk ook aandeelhouder is van 3G, de aandelen kocht van 3G. Ook Jorge Lemann, een van de AB InBev-Brazilianen en de oprichter van 3G, kocht vorige week immers een pakketje Kraft Heinz van in totaal 3,5 miljoen stuks. Hier gaat het om een deal van ongeveer 100 miljoen dollar. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud