Alpro werft opnieuw 120 personeelsleden aan

©Thomas De Boever

De Belgische producent van plantaardige zuivelproducten zoekt dit jaar nog 120 werknemers. Geen sinecure, gezien lage werkloosheidscijfer. Personeelsleden die een werkkracht aanbrengen, krijgen een bonus.

De van oorsprong Belgische maker van plantaardige zuivelproducten Alpro werft in België 120 mensen aan.

100 van hen zullen zich bij de 780 werknemers in de Alpro-fabriek in Wevelgem voegen. Alpro zoekt vooral arbeiders voor de verpakkingslijnen en technici.

Ook op het hoofdkantoor in Gent worden nieuwe banen geschept. Daar worden 20 werknemers aangeworven. Nu werken er 158 mensen. Alpro is vooral op zoek naar versterking voor de marketing- en de finananciële afdeling.

James Cooke

Het is de zoveelste rekruteringsronde van Alpro. ‘In de voorbije twaalf maanden hebben we al 200 mensen in dienst genomen, van wie er iets meer dan 100 in Wevelgem werken’, zegt Sven Lamote, de CEO van Alpro. Sinds 2013 is de personeelsbezetting van de fabriek in Wevelgem bijna verdubbeld. Vijf jaar geleden waren er 445 voltijdse werknemers. In die tijd is de werkgelegenheid op het hoofdkantoor gestegen van 130 naar 158 mensen.

780
Werknemers
In de Alpro-fabriek in Wevelgem werken 780 mensen. Dat is bijna dubbel zoveel als in 2013.

Ook nu zal Alpro weer alles uit de kast moeten halen om de vacatures in te vullen. De fabriek ligt in Zuid-West-Vlaanderen, die kampt met een laag werkloosheidscijfers. Amper 4,7 procent van de beroepsbevolking heeft er geen werk.

Daarom moet Alpro de grote middelen inzetten als het mensen wil rekruteren. Het bedrijf verspreidt via bioscopen en de sociale media reclamefilmpjes met James Cooke, een populaire tv-presentator. Bovendien krijgen bestaande personeelsleden die een nieuwe werkkracht aanbrengen een nettobonus van 1.000 euro. 'Mensen rekruteren is erg moeilijk, maar in het verleden is het ons gelukt', aldus Lamote.

Groeien in Oost-Europa

De Belgische fabriek groeit doordat Alpro de verkoop in de voorbije jaren fors heeft zien stijgen. Het merk is nu in 54 - vooral Europese - landen actief. In het derde kwartaal groeide de omzet opnieuw met meer dan 10 procent, kondigde Danone  dinsdag aan. Het Franse zuivelbedrijf nam Alpro vorig jaar over.

1.000
Bonus
Bestaande Alpro-werknemers die een nieuwe werkkracht aanbrengen krijgen een nettobonus van 1.000 euro.

Alpro wil blijven groeien en kijkt daarvoor onder meer naar Oost-Europa. ‘We hebben een enorm groot assortiment in onze kernmarkten België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat willen we uitrollen naar andere markten’, zegt Lamote. ‘Dat kunnen we dankzij Danone versneld doen, in de komende twee tot drie jaar. In sommige landen kunnen we gebruikmaken van het grote verkoopteam van Danone.’

Alpro investeerde de afgelopen jaren 350 miljoen euro in de fabrieken in Wevelgem, het VK en Frankrijk. Daarvan ging meer dan de helft naar de fabriek in Wevelgem. ‘Ook in de komende jaren zullen we blijven investeren in die uitbreidingen’, zegt Lamote. 

Alpro produceert exclusief in zijn drie fabrieken in België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Maar CEO Lamote sluit niet uit dat op termijn ook in Danone-fabrieken Alpro-producten zullen worden gemaakt. 'Daar zijn evenwel nog geen concrete plannen voor.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud