Amerikaanse vleesstrijd beslecht in voordeel van Tyson

Worsten van Jimmy Dean, een van de merken van Hillshire, dat waarschijnlijk definitief in handen van Tyson Foods valt. ©Bloomberg

De overnamestrijd rond het Amerikaanse voedingsbedrijf Hillshire Brands, het voormalige Sara Lee, lijkt in het voordeel uit te draaien van vleesgigant Tyson Foods. Die troeft daarmee zijn concurrent Pilgrim's Pride af.

Het nieuws is nog niet formeel bevestigd. Maar volgens bronnen van persagentschap Bloomberg zou Tyson aan het langste eind trekken met zijn bod van 63 dollar per aandeel, goed voor een totaalbedrag van 7,8 miljard dollar of 5,7 miljard euro.

Het zou het einde betekenen van een overnamestrijd die in mei werd afgetrapt door Hillshire zelf. Die lanceerde toen een bod op een ander voedingsbedrijf, Pinnacle Foods. Dat maakte echter de sectorgenoten wakker.

Tyson Foods en Pilgrim's Pride (voor 75 procent in handen van de Braziliaanse vleesverwerker JBS) proberen al geruime tijd om meer fabrikanten van merkproducten in handen te krijgen. Dat levert immers hogere marges op. Hillshire was in die optiek een aantrekkelijke prooi, met merken als Jimmy Dean (worsten) en Ball Park (hotdogs).

Het is nu afwachten wat dit betekent voor de geplande overname van Pinnacle door Hillshire. Zowel Tyson als Pilgrim's Pride hadden duidelijk gesteld dat hun overnamebod enkel overeind bleef indien Hillshire zijn eigen overnameplannen opborg. Op zich geen evidente beslissing voor Hillshire, dat in dat geval een verbrekingsvergoeding van 163 miljoen dollar moet betalen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud