Amerikanen kloppen Belgen tijdens Brussels Beer Challenge

Proefglazen van de Brussels Beer Challenge

De Belgische bieren hebben de duimen moeten leggen tegen de Amerikaanse brouwsels gedurende de wedstrijd Brussels Beer Challenge, die de voorbije drie dagen plaatsvond in Leuven. De 'Comac'-hoofdprijs ging evenwel naar een Brits bier: de Triple C van brouwerij Thwaites uit Blackburn.

De Triple C, een blond bier Golden Ale-stijl, werd door de zestig juryleden 'unaniem' uit de 730 deelnemende bieren gekozen tot 'Beste bier van de Brussels Beer Challenge 2014'.

Voor het overige waren de Amerikaanse bieren de grote slokoppen: er gingen liefst 53 medailles richting de Verenigde Staten (13 gouden, 17 zilveren, 18 bronzen en 5 erediploma's). De Belgische deelnemers moesten tevreden zijn met de tweede plaats, met 43 medailles (11 gouden, 12 zilveren, 9 bronzen en 11 erediploma's). Brouwerij Duvel Moortgat won met haar bier 'Liefmans Goudenband' de titel van 'Beste Belgisch Bier van de wedstrijd'.

De prijzen werden zondagmiddag uitgereikt in de gebouwen van de vroegere Stella Artois-brouwerij in Leuven, waar ook de hoofdzetel is gevestigd van de grootste brouwerijgroep ter wereld, AB InBev.

Bijna 200 Belgische en meer dan 500 buitenlandse bieren namen deel aan de derde editie van de Brussels Beer Challenge, die de voorbije jaren plaatsvond in Brussel en Luik. Het aantal deelnemende bieren lag fors hoger dan vorig jaar (toen 593) en er namen ook meer verschillende landen deel (25, tegen 15 in 2013).

Behalve België schreven ook de Verenigde Staten en Italië meer dan 100 bieren in, en ook Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië waren goed vertegenwoordigd. Er waren voorts ook inzendingen uit landen als Malta, Monaco, Cambodja en Bosnië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud