Advertentie

Aveve neemt Nederlandse dierenvoedingsbedrijf over

Zowel Aveve als Arie Blok produceert veevoeder, onder andere voor varkens. ©Lieven Van Assche

Het Belgische land- en tuinbouwbedrijf Aveve neemt het Nederlandse dierenvoedingsbedrijf Arie Blok over. Een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Aveve is bekend van zijn tuincenters, dierenvoedings- en bakproducten, maar ook van zijn veevoeder. Arie Blok produceert dierenvoeding voor zowat alle dieren: 'van muis tot olifant', zoals het het zelf verwoordt. De ongeveer vijftig werknemers van het Nederlandse bedrijf genereerden vorig jaar een omzet van 22,5 miljoen euro.

Aveve meldt dat Arie Blok en zijn directie autonoom zullen kunnen voortwerken. Het Belgische bedrijf verheugt zich omdat het door de overname een sterkere positie heeft op de Nederlandse markt, waar de groep nu al actief is met zes Aveve-winkels. De totale dierenvoedingsproductie van Aveve bedraagt 1,6 miljoen ton per jaar. Arie Blok produceert jaarlijks 200.000 ton voedingd voor hobbydieren.

Schaalvoordelen

De overname zal volgens Aveve leiden tot schaaldvoordelen. Onder meer door samen grondstoffen aan te kopen en knowhow uit te wisselen.

200.000
Arie Blok produceert 200.000 ton hobbydierenvoeding per jaar.

Arie Blok werd in 1839 opgericht. Het begon als handel in granen en graanproducten, maar in de afgelopen decennia ontwikkelde het bedrijf zich van een producent van mengvoeders voor rundvee, varkens en pluimvee naar een producent van speciaalvoeders voor bijna alle dieren. Arie Blok heeft de merken Arie Blok, Kasper Faunafood, HippoStar, Hope Farms en Canex Dynamic in zijn portefeuille.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud