Advertentie
Advertentie

Belcolade breidt productie uit

De Belgische chocoladeproducent Belcolade gaat eenentwintig miljoen euro investeren in een uitbreiding van zijn productienet. De dochteronderneming van voedingsbedrijf Puratos produceert chocolade voor chocolatiers, bakkers en patissiers van over de hele wereld.

De vestiging in Erembodegem krijgt zo'n 7.500 vierkante meter bedrijfsruimte bij. Een nieuw magazijn zal tegen het eind van het jaar in gebruik zijn. Twee aanvullende productielijnen, één voor vloeibare chocolade en één voor verpakte chocolade, volgen in het tweede kwartaal van 2015.

De toename van de opslagcapaciteit moet de externe stockage van producten beperken. 'Zo kunnen we nog sneller inspelen op de noden van de klanten', zei site mananger van Belcolade in Erembodegem Luc De Norre.

Door de investering komen er op termijn ook twintig arbeidsplaatsen bij. In het bedrijf zijn nu al 150 mensen actief.

21 miljoen euro

'Vandaag geven we het startschot voor een investering van 21 miljoen euro', zei CEO van Puratos Daniel Malcorps bij de eerstesteenlegging. De totale oppervlakte van de vestiging zal na de uitbreiding 36.000 vierkante meter bedragen. Op termijn moet die extra bedrijfsgrond de productie zo'n vijftig procent doen toenemen.

België heeft vier grote chocoladefabrieken. Barry Callebaut uit Wieze is de grootste. Belcolade bezet de tweede plaats en twee fabrieken van de Amerikaanse voedselconcern Cargill nemen plaats drie en vier in.

Eind 2013 kondigde ook  Cargill aan dat het 35 miljoen euro zou investeren in de uitbreiding van zijn chocoladefabriek in Moeskroen.

Enkele grote chocoladeproducenten becijferden vorig jaar dat er tegen 2020 een chocoladetekort van één miljard kilo zal zijn. En dat op een jaarlijkse productie van vier miljard kilo. 'We blijven investeren, zelfs in crisistijd', zei Malcorps over de uitbreiding. 'Zo vrijwaren we onze groei op lange termijn.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud