Belg wordt personeelsdirecteur bij Heineken

Chris Van Steenbergen, de nieuwe personeelsdirecteur van Heineken ©RV

De Nederlandse biergigant heeft een tweede Belg aan boord gehesen van zijn topmanagement. CEO Jean-François Van Boxmeer krijgt het gezelschap van Chris Van Steenbergen, in het verleden nog topman van hamburgerketen Quick in ons land.

Van Steenbergen, die dit jaar 58 wordt, is van opleiding advocaat, maar bouwde een hele carrière uit in het domein van personeelszaken. Een groot deel daarvan speelde zich af bij de Britse voedingsgroep Cadbury. Hij werkte er eerst van 1988 tot 1998, en nadien van 2002 tot 2010.

In tussentijd vertoefde hij weer in België, als algemeen directeur van Randstad Belgium en als CEO van Quick Restaurants in ons land. In die periode was hij een van de drijvende krachten achter de (mislukte) internationale expansie.

Quick ging van start in Hongarije, maar trok zich daar al snel weer terug. De hamburgerketen kreeg een opeenvolging van tegenvallers te verwerken, in de vorm van dioxinecrisissen, gekke koeienziekte en mond- en klauwzeeruitbraken, en had niet de nodige middelen om zijn internationale expansie verder te financieren.

In 2010 verkaste Van Steenbergen naar de Nederlandse chemiegroep Royal DSM, waar hij weer naar zijn oude liefde terugkeerde: de functie van personeelsdirecteur. Hij zet die lijn nu door met zijn overstap naar Heineken. 'Ik ben opgetogen dat Chris ons zal vervoegen', stelt topman Van Boxmeer. Hij looft 'de combinatie van operationele ervaring en kennis over het ontwikkelen van mensen, teams en leiders' bij Van Steenbergen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud