Advertentie
Advertentie

Belgische bakker neemt Italiaanse zuurdeegmaker over

©Marco Okhuizen/Hollandse Hoogte

Puratos, het Belgische bedrijf dat ingrediënten produceert voor bakkers en chocolatiers, koopt het Italiaanse familiebedrijf Bakery Future Lines (BFL). De Italianen zijn bekend vanwege hun zuurdeeg, dat volgens Puratos steeds populairder wordt.

Door BFL over te nemen staat Puratos sterker op de markt van zuurdeegproducten. Zuurdeeg of zuurdesem is deeg dat door natuurlijk aanwezig gist uit zichzelf rijst. Puratos heeft al zuurdesem in zijn portefeuille, maar het gaat om vloeibaar deeg, dat relatief kort houdbaar is. BFL is erin geslaagd om zuurdeeg in poedervorm te maken. Dat is veel langer houdbaar.

BFL, dat jaarlijks enkele miljoenen euro's omzet boekt, zal zoals vanouds blijven produceren. Producten die er gemaakt worden, zullen worden geëxporteerd naar andere landen. 'Waarschijnlijk ook België', zegt Daniel Malcorps, de CEO van Puratos. 'Daarom zullen we de productie in de fabriek uitbreiden en meer personeel aannemen.'

Natuurlijk gist

Volgens Puratos is zuurdeeg belangrijk. 'Er is steeds meer vraag naar natuurlijkere bakkersingrediënten', zegt Malcorps. Dat stelt ook Stefan Cappelle van Puratos vast. 'In de afgelopen twintig jaar zijn zuurdeeg en producten met natuurlijk gist opnieuw populair geworden. Voornamelijk doordat mensen meer aandacht hebben voor hun gezondheid.'

Het is niet bekend hoeveel Puratos betaalt voor de aankoop van BFL. Puratos boekte in 2013 een omzet van 1,3 miljard euro. De bedrijfswinst bedroeg zo'n 130 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud