Advertentie

Belgische supermarkten overdonderd met klanten

Vooral donderdag lokten heel wat winkels veel klanten. (archieffoto) ©Kristof Vadino

Belgen trekken naar de supermarkt om proviand in te slaan. De meerverkoop is nog groter dan in de voorbije dagen. In verschillende Colruyt-winkels schoven mensen donderdagavond aan tussen de rekken.

'Onze omzet ligt momenteel 10 tot 15 procent hoger dan normaal', zegt Lidl-woordvoerder Isabelle Colbrandt. Ook Colruyt  meldt dat klanten fors meer kopen. 'Maar we hebben nog voldoende voorraad', benadrukken beide ketens.

Sommige supermarkten krijgen donderdag erg veel volk over de vloer. Op sociaalnetwerksite Twitter posten mensen foto's van lange wachtrijen en lege rekken.

De Tijd stelde gelijkaardige taferelen vast in een Colruyt-winkel in Brussel. Tot ver voor de kassazone stonden mensen aan te schuiven, vaak met karren vol melk, water en andere  lang houdbare producten. Er waren bijna geen appels en wortelen meer te krijgen. 'Wat is dat hier allemaal?' vroeg een klant zich luidop af.

Coronavirus

70%
Webwinkel
Het aantal bestellingen van de webwinkel van Colruyt ligt 70 procent hoger dan een jaar geleden.

'Onze winkels werden de afgelopen uren erg druk bezocht', zegt Colruyt-woordvoerder Silja Decock. 'Iedereen slaat een versnelling hoger, nu in de media berichten verschijnen over mogelijk nieuwe maatregelen tegen het coronavirus.'

Zowel Lidl als Colruyt stelt vast dat klanten ook meer verse voeding kopen dan normaal. Ook droge voeding als pasta, bloem, rijst en eieren verkopen meer. Vorige week stuurde Colruyt 100 werknemers van het hoofdkantoor naar de winkels, om rekken te vullen.

Belgen kopen ook meer online. Het aantal bestellingen van de webwinkel van Colruyt ligt 70 procent hoger dan een jaar geleden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud