Advertentie
opmerkelijk

Ben & Jerry's stort zich op bierliefhebber

©Maarten Hartman/Hollandse Hoogte

De Amerikaanse ijsfabrikant Ben & Jerry's is van plan in het najaar een eigen bier op de markt te brengen. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met de Amerikaanse brouwerij New Belgium Brewing. Dat bevestigen beide in een persbericht.

Hoewel Ben & Jerry's al langer bekend staat om zijn vreemde combinaties, is het uitbrengen van een alcoholisch product een unicum voor het bedrijf. Het brouwsel zal de naam 'Salted Caramel Brownie Brown Ale' meekrijgen.

'We zijn erg verheugd over de samenwerking. Het resultaat zal behalve uniek ook lekker zijn', klinkt het bij marketing manager John Curley. Ook bij New Belgium Brewing klinken ze erg optimistisch: 'Dit product heeft ook een sociale functie. We willen hiermee vooral het alcoholmisbruik bij jongeren aankaarten.' Of het product in de Belgische winkelrekken zal verschijnen, is nog niet duidelijk.

Alcoholmisbruik

Toch zit niet iedereen te wachten op bier met een ijssmaakje. 'Op die manier zet je kinderen aan tot alcoholgebruik', klinkt het bij Alcohol Justice, een Amerikaanse waakhond voor alcoholmisbruik. 'Het is een verwerpelijke manier om de jongeren onder ons te laten consumeren.'

De kans lijkt klein dat de ijsgigant zich door de kritiek van de wijs laat brengen. Afgelopen maand verklaarde Ben & Jerry's immers dat het binnenkort een nieuwe smaak op basis van marihuana wil lanceren in de staten waar dat legaal is.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud