Beyond Meat strikt proefcontract met McDonald's

De plantaardige burgers van Beyond Meat zijn nauwelijks te onderscheiden van 'echte' hamburgers. ©Kristof Vadino

Beyond Meat heeft een testcontract beet met McDonald's. Het aandeel van de producent van veganistische burgers krijgt vleugels in de Amerikaanse voorbeurshandel.

McDonald's  zet vanaf volgende week bij 28 filialen in de Canadese provincie Ontario een plantaardige burger van Beyond Meat  op het menu.

+20%
Voorbeurshandel
Het aandeel van Beyond Meat spurt 20 procent hoger in de Amerikaanse voorbeurshandel.

Het gaat om een testproject waarbij McDonald's de burger voor twaalf weken uitprobeert en nadien de respons van consumenten wil peilen. Het biedt de plantaardige burgers aan onder de naam PLT , wat staat voor 'plant', 'lettuce' en 'tomato'. Dat zou een veganistische tegenhanger moeten worden van de bekende BLT-sandwich, waar de afkorting voor bacon, lettuce and tomato (of spek, sla en tomaat) staat.

Beyond Meat stelde het recept van de plantaardige burger speciaal voor McDonald's samen. De fastfoodgigant zegt dat het recept voldoende ontwikkeld is om het door consumenten te laten proeven.

Het aandeel van Beyond Meat spurt 20 procent hoger in de Amerikaanse voorbeurshandel. 

Burger King

Meerdere fastfoodketens tonen de laatste tijd interesse in de diervriendelijke producten van Beyond Meat. het kiprestaurant KFC zei vorige maand lokale testen in de Verenigde Staten uit te voeren met een plantaardige 'kipvariant' van Beyond Meat. Burger King heeft dan weer een veganistische burger van concurrent Impossible Foods op het menu staan in de VS.

De concurrentie op de veggiemarkt neemt in sneltempo toe. Gisteren lanceerde Nestlé  een plantaardige burger in Amerikaanse supermarkten. McDonald's werkt al samen met Nestlé in een pilootproject voor vegetarische burgers op de Duitse markt. De fastfoodreus opent in India ook restaurants waar helemaal geen vlees meer geserveerd wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n