Beyond Meat trekt waardering op

Een vegetarische burger van Beyond Meat. ©Kristof Vadino

De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers gaat bij zijn beursgang meer aandelen uitgeven en tegen een hogere waardering.

Beyond Meat, dat onlangs zijn eerste product, een vegetarische hamburger, lanceerde in Belgische supermarkten, kan op veel interesse voor zijn nakende beursgang op Wall Street rekenen.

Microsoft-medeoprichter Bill Gates en acteur Leonardo DiCaprio steunen Beyond Meat.

Het bedrijf, dat onder meer geruggensteund wordt door Microsoft-medeoprichter Bill Gates en acteur Leonardo DiCaprio, laat de beurswaakhond SEC dinsdag weten dat de prijsvork voor de operatie opgetrokken wordt van 19 à 21 dollar per aandeel naar 23 à 25 dollar per stuk. Dat drijft de waardering van de onderneming tegen de bovenkant van de vork op van 1,20 naar 1,49 miljard dollar.

Bovendien verwacht het bedrijf 9,63 miljoen aandelen uit te geven, meer dan de 8,75 miljoen waarover eerder werd gesproken.

Nog verlieslatend

Beyond Meat, vooral in de VS een gevestigde naam, maakt naar verwachting woensdag zijn beursdebuut in New York. De vleesgigant Tyson Foods had ook een belang van 6,5 procent in het bedrijf, maar deed dat onlangs van de hand omdat hij zelf met vleesvervangers komt. Voorlopig is Beyond Meat nog verlieslatend, ondanks een ruime verdubbeling van de omzet vorig jaar tot bijna 90 miljoen dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud