Advertentie

Biedstrijd om Zooplus eindigt in samenwerking van rivalen

EQT en Hellman & Friedman gaan het Duitse e-commercebedrijf voor dierenspullen Zooplus samen overnemen. ©Shutterstock

In de plaats van tegen elkaar te blijven opbieden bundelen de investeringsmaatschappijen EQT en Hellman & Friedman de krachten om de Duitse onlinewinkel voor dierenspullen Zooplus over te nemen.

De biedstrijd om Zooplus lijkt beslecht. Aandeelhouders zullen hun aandelen van de hand kunnen doen tegen 480 euro per stuk. Die prijs ligt bijna drie keer hoger dan de aandelenkoers begin dit jaar. Tegen die biedprijs wordt het Duitse e-commercebedrijf gewaardeerd op zowat 3,4 miljard euro.

De Amerikaanse private-equitygroep Hellman & Friedman bond in augustus de kat de bel aan met een bod van 390 euro per aandeel. Even later meldde Zooplus dat ook het Zweedse investeringsfonds EQT en de Amerikaanse reus KKR interesse hadden, waarop H&F zijn bod optrok naar 460 euro. EQT overtroefde H&F daarna en was bereid 470 euro per aandeel te betalen.  

Nu blijkt dat H&F op de beurs Zooplus-aandelen heeft bijgekocht voor 480 euro per stuk, wat betekent dat het volgens de overnamewetgeving die prijs aan alle aandeelhouders moet betalen.

EQT liet al weten niet hoger te zullen bieden. In plaats daarvan heeft het investeringsfonds het op een akkoord gegooid met H&F. De twee gaan het bod samen financieren en een vennootschap oprichten waarmee ze Zooplus elk voor de helft bezitten.

Over het boekjaar 2020 boekte Zooplus 19 miljoen euro nettowinst op 1,8 miljard euro omzet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud