Advertentie
opmerkelijk

Blauwe champignonbakje met uitsterven bedreigd

©Anthony Dehez

De bekende blauwe champignongbakjes dreigen te verdwijnen. Na Delhaize en Lidl, vervangt ook Albert Heijn ze door doorzichtig plastic.

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn kondigt aan dat ze de bakjes waarin ze haar champignons verpakt aanpast. De bekende blauwe bakjes worden vervangen door doorzichtig plastic. Dat is beter te recycleren dan de klassieke bakjes.

Het is geen alleenstaand geval. Eerder verbanden ook Lidl en Delhaize de klassieke blauwe bakjes. Bij Colruyt en Carrefour blijven ze nog wel in de rekken. Al laat Carrefour weten dat de blauwe bakjes ook in hun winkels dreigen te verdwijnen op termijn.

De bakjes kwamen in de jaren 50 van Italië naar België, zegt Tony Neven, CEO van van het verpakkingsbedrijf ANL Packaging, aan de krant Het Belang van Limburg. Zijn vader Armand Neven introduceerde ze in ons land. 'Mijn vader heeft destijds speciaal Italiaanse machines gekocht om de blauwe bakjes hier te kunnen maken.'

Het bedrijf maakt ze intussen al lang niet meer. 'Samen met de champginonteelt is heel veel productie in de jaren 90 naar Oost-Europa verhuisd', aldus Neven.

In de Belgische supermarkten bleven de bakjes al die tijd blauw. Maar ook aan dat tijdperk komt een einde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud