Brazilianen kopen voor 88 miljoen euro AB InBev-aandelen

©BELGA

De Braziliaanse referentieaandeelhouders in AB InBev hebben via hun holding BRC meer dan 1 miljoen aandelen gekocht, goed voor een bedrag van ruim 88 miljoen euro.

Achter BRC schuilen de Braziliaanse topfinanciers Paulo Alberto Lemann, Marcel Herrmann Telles, Carlos Alberto Sicupira en Alexandre Behring, die elk lid zijn van AB InBevs raad van bestuur. De Luxemburgse holding heeft vorige week via drie aankooptransacties op Euronext Brussel haar belang in de biergigant versterkt.

In totaal telden de Brazilianen 88,09 miljoen euro neer voor ruim 1,02 miljoen stuks, blijkt uit de meldingen bij de toezichthouder FSMA. De transactiekoers schommelde tussen 85,79 en 86,58 euro.

Voor de Braziliaanse tyconen gaat het om een doordeweekse kleine transactie. Paulo Alberto is de zoon van Jorge Lemann (26,7 miljard dollar vermogen), die net als Telles (12,6 miljard dollar) tot de honderd rijkste mensen ter wereld behoort, aldus de Bloomberg Billionaires Index.

Het is niet de eerste keer dat BRC grote pakketten AB InBev-aandelen koopt en zo de beurskoers ondersteunt. Die koers   schommelde een jaar geleden nog rond 100 euro, maar zakte de voorbije maanden naar een niveau tussen 80 en 90 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud