Brito ziet loon stijgen tot 4,5 miljoen euro

AB InBev-topman Carlos Brito - Foto Reuters ©REUTERS

AB InBev-topman Carlos Brito heeft zijn totale loonpakket over 2013 met 15,6 procent zien toenemen tot 4,53 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de biergigant, dat tegelijk met de jaarresultaten online werd gezet.

Brito's vergoeding is de som van een vast loon (1,24 miljoen euro) en een variabel deel, dat in 2013 opliep tot 3,29 miljoen euro. Vorig jaar bleef het variabele deel van Brito's loon steken op 'slechts' 2,48 miljoen euro.

Brito zag overigens niet als enige zijn variabel loon flink aandikken. Het hele topmanagement profiteerde van de behaalde collectieve en individuele doelstellingen. Daardoor liep het totale variabele vergoedingspakket van het Executive Board of Management op tot 168 procent van hun basisloon.

In het corporate-governancegedeelte van het jaarverslag benadrukt AB InBev wel dat managers worden aangemoedigd om hun variabel loon volledig of gedeeltelijk te herinvesteren in AB InBev-aandelen. De meesten deden dat ook. Brito kocht vorig jaar op die manier 18.399 aandelen.

Een niet onbelangrijk detail: ter aanmoediging kunnen de managers de aandelen kopen tegen een korting van 10 procent op de koers, en ze krijgen er bovendien drie aandelen per gekocht aandeel bovenop. Voor Brito kwam dat neer op nog eens een extra pakket van 71.404 aandelen. Zowel de vrijwillig gekochte aandelen als het extra pakket moeten minstens vijf jaar aangehouden worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud