Budweiser (AB InBev) wordt sponsor Ajax

Nicolas Tagliafico (Ajax, rechts) en Christian Eriksen (Tottenham) tijdens de halve finale van de Champions League in mei. Heineken is een van de hoofdsponsors van de Europese voetbalcompetitie. ©ANP

AB InBev voert de 'oorlog der Lage Landen' met Heineken op diens thuismarkt op. Het zal via Budweiser de halve finalist van de Champions League voor 12 miljoen euro sponsoren tot 2025.

AB InBev  heeft het Nederlandse Heineken  in het vizier. En lost verschillende salvo's snel na elkaar af. Eerder deze week werd bekend dat de bierreus uit Leuven de Amerikaanse pils Budweiser ging lanceren op de Nederlandse markt - zeg maar 'het hol van de leeuw' voor AB InBev.

Het tweede salvo is nu ook gelost: AB InBev, dat sinds 2012 met het merk Jupiler 'partner' is van Ajax  , wordt met Budweiser (Bud) sponsor van de voetbalploeg. Voor de minder voetbalminnende lezers: Ajax was een van de halve finalisten van het afgelopen Champions League-seizoen en dé sensatie van het toernooi met overwinningen tegen voetbalgrootheden als Real Madrid en Juventus. Het werd pas uitgeschakeld na een dramatische wedstrijd tegen Tottenham in de Johan Cruijff Arena, waar Ajax zijn thuiswedstrijden speelt.

Volgens De Telegraaf zal Ajax van zijn nieuwe partner tot media 2025 ruim 12 miljoen euro ontvangen. Pikant detail: concurrent Heineken is sponsor van de Johan Cruijff Arena. Daardoor zal in bepaalde delen van het stadion Heineken worden geschonken en in andere delen - waaronder de bestuurskamer - Bud, schrijft de populaire krant.

Ajax is de eerste Europese sportclub die door Budweiser wordt gesponsord. Heineken is dan weer een van de hoofdsponsors van de Champions League.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n