Advertentie
Advertentie

Chinezen nippen weer van cognac

©Rémy-Cointreau

Rémy Cointreau is er in geslaagd de daling van zijn omzet binnen de perken te houden. Dat is mede te danken aan de hernieuwde appetijt van China voor cognac

'De toestand in China verbetert langzaam maar zeker', aldus de Franse drankengroep in een communiqué. Rémy Cointreau heeft de voorbije maanden zijn distributienetwerk in de Volksrepubliek op orde gebracht en daarbij een aantal onrendabele contracten geschrapt. De groep concentreert zich nu meer op druk bezochte bars en karaoketenten met een jong cliënteel. Niettemin zijn de Verenigde Staten, na al die problemen in China, nu de belangrijkste markt geworden voor de Franse drankengroep.

De globale omzet van Rémy Cointreau (Rémy Martin, Cointreau, Mount Gay) over de periode juli-september bedroeg 277,5 miljoen euro. Dat is een daling met 3,2 procent - organisch en exclusief wisselkoersen - nadat het tweede kwartaal een terugval kende van 9,0 procent. De marktconsensus lag op 271 miljoen. De vertraging van de dalende verkoop is dus vooral te danken aan de cognac: Rémy Martin zag zijn omzet maar met 0,4 procent dalen terwijl dat een kwartaal eerder nog 6,7 procent was.

Eerder deze week verraste LVMH nog met de melding dat de verkoop van zijn cognac Hennessy het voorbije kwartaal gestegen was met 23 procent. Dat was vooral te danken aan een gunstige vergelijkbare (lage) basis, maar toch. Rémy Cointreau bevestigde dat het voor het volledige boekjaar nog steeds rekent op een beter operationeel resultaat, weliswaar exclusief wisselkoersen en bij een constante perimeter. HSBC is de opvolging gestart van Rémy Cointreau met een koersdoel van 63 euro en het advies 'houden'. Datzelfde beurshuis raadt aan om concurrent Pernod Ricard te kopen met een koersdoel van 108 euro.

Na een uur handel wint Rémy Cointreau (61,81 euro) 0,5 procent in Parijs, waar Pernod Ricard (99,81 euro) bijna 0,7 procent wint. LVMH (158,55 euro), dat evenwel het gros van zijn omzet uit kleding en handtassen haalt, verliest 1,2 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud