Coca-Cola met licht bruisende cijfers

©Photo News

's Werelds grootste frisdrankengroep heeft er een florissant kwartaal opzitten, de duurdere cola's deden de consument niet afhaken.

Integendeel: de prijsverhogingen, samen met de hogere volumes in Noord-Amerika zorgden voor beter dan verwachte cijfers. De inkomsten van Coca-Cola zakten wel met drie procent tegenover 2014, maar de 12,16 miljard dollar lag wel duidelijk boven de 12,06 miljard waarop analisten hadden gerekend. Die omzetdaling is overigens te wijten aan de duurdere dollar en desinvesterinen. Op vergelijkbare basis en zonder wisselkoerseffecten, zou die omzet met vier procent zijn gestegen.

Coca-Cola beschouwt 2015 als een overgangsjaar waarin het vooral in de kosten wil snoeien en zijn belangrijkste koolzuurhoudende softdrinks een boost wil geven door extra investeringen in reclame. De groep kondigde ook aan dat hij iets voorzichtiger wordt in de inkoop van eigen aandelen. Tot nog toe zou Coca-Cola voor 2 à 3 miljard dollar inkopen, dat plan werd nu teruggebracht tot 2 à 2,5 miljard. CFO Kathy Waller wil erover waken dat de kaspositie gezond blijft, zo zei ze tegen Reuters.

Het aandeel steeg 0,7 procent in de handel voor beurs, anderhalf uur na de opening van Wall Street staat het op 0,3 procent winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud