Cuchara uit Lommel krijgt tweede Michelinster

Jan Tournier van Cuchara in Lommel maandag tijdens de Michelin-voorstelling in Gent. ©Photo News

Michelin heeft zijn culinaire gids voor 2020 voorgesteld. Geen enkele nieuwkomer kon drie sterren verzilveren.

Op de horeca-expo in Flanders Expo in Gent heeft Michelin opnieuw sterren uitgedeeld. Zeven restaurants kregen voor het eerst een ster, waaronder L.E.S.S., de bistro in Brugge waar chef Ruige Vermeire in de potten roert.

Nog geen jaar geleden openden Joachim Boudens en Gert De Mangeleer van het driesterrenrestaurant Hertog Jan de deuren van L.E.S.S., waar ze hedendaags comfortfood om te delen serveren. Hertog Jan sloot eind 2018 de deuren. 

Voor het eerst een ster

> La Canne en Ville (Elsene)

> L.E.S.S. (Brugge)

> Ogst (Hasselt)

Le Gastronome (Paliseul)

> EssenCiel (Leuven)

> Souvenir  (Gent)

Sir Kwinten (Lennik)

Voor het eerst twee sterren

> Cuchara (Lommel)

Drie sterren

> Hof van Cleve (Kruisem)

Cuchara uit Lommel is het enige restaurant dat een extra ster kreeg, bovenop zijn eerste ster. Cuchara werd tien jaar geleden opgericht door chef Jan Tournier, die zijn ouderlijk huis omtoverde tot restaurant. Zijn kookstijl wordt omschreven als hedendaags met Japanse invloeden.

Er werden geen nieuwe driesterrenrestaurants bekendgemaakt: Peter Goossens blijft de enige met Hof van Cleve in Kruisem. 'Het belangrijkste is dat je niet werkt voor Michelin, maar voor je klanten. Het moet elk jaar opnieuw verdiend worden. Dan volgt Michelin wel', reageerde Goossens.

Even circuleerde het gerucht dat Michaël Vrijmoed, jarenlang de rechterhand van Goossens, zou kappen met het tweesterrenrestaurant in Gent dat zijn naam draagt om een surfbar in Kaapstad te openen, maar dat bleek een uit de hand gelopen grap. 'Wij hebben absoluut geen plannen om de deuren te sluiten', zegt Benjamin De Buck, de maître van Vrijmoed.

Bekijk hier de beste restaurants van België op onze interactieve kaart.


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud