Delhaize zet reclame voor biomelk stop na klacht van Waalse boeren

De reclame van Delhaize voor biomelk krijgt kritiek. ©ANP XTRA

Supermarktketen Delhaize schrapt een groot deel van zijn reclamecampagne voor biomelk na een klacht van de Waalse landbouwfederatie FWA.

Een reclamecampagne van de Belgische supermarktketen Delhaize is in het verkeerde keelgat geschoten bij Waalse melkveehouders. In de campagne adviseert Delhaize consumenten om voor biomelk te kiezen van het merk van de supermarkt in plaats van voor melk van 'uitgemolken koeien'. 

Deze reclamecampagne choqueert de melkveehouders die allemaal, of ze nu conventioneel of bio produceren, extreem strikte normen rond dierenwelzijn respecteren.
Waalse landbouwersfederatie FWA

Volgens de Waalse landbouwfederatie FWA suggereert de reclame dat sommige melkveehouders de normen rond dierenwelzijn niet zouden respecteren. De federatie benadrukt dat alle melkveehouders, zowel klassieke als bio, 'bijzonder strikte normen rond dierenwelzijn' naleven.

'De reclame van Delhaize, die in nauwelijks verhulde bewoordingen impliceert dat een deel van de boeren bij ons hun dieren slecht behandelt, moet ingetrokken worden', laat de FWA zaterdag weten. De boodschap richt zich tot de directie van Delhaize en tot de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame. De FWA dreigt ook met juridische stappen.

Het was zeker niet onze intentie om landbouwers te schofferen.
Roel Dekelver
Woordvoerder Delhaize

Maar Delhaize besliste zaterdagochtend meteen om een groot deel van de campagne, waaronder de radiospot, te annuleren. 'Ons doel was onze acties rond bioproducten in de kijker te zetten', zegt woordvoerder Roel Dekelver. 'Wij begrijpen dat onze woordkeuze inderdaad ongelukkig was. Het was zeker niet onze intentie om landbouwers te schofferen.' Delhaize wil binnenkort met de landbouwers rond de tafel zitten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud