Advertentie

Dochter stichtersfamilie Ter Beke overleden

Ann Coopman was de kleindochter van Ter Beke-stichter Frans Coopman.

Ann Coopman, voormalig burgemeester van Waarschoot en bestuurder bij het vleesbedrijf Ter Beke, is vrijdag gestorven.

Ann Coopman werd 57. Ze verloor de strijd tegen kanker. 

Ann Coopman is de kleindochter van Francies Coopman, de stichter van het Oost-Vlaamse vleesbedrijf Ter Beke . Haar vader DaniĆ«l Coopman, die in 2017 overleed, was jarenlang CEO van het bedrijf.

Toen hij opstapte, kozen Ann Coopman en haar zus Dominique voor een externe CEO. Vandaag is dat Francis Kint, de vroegere topman van de Nederlandse concurrent Vion

Ann en Dominique Coopman vertegenwoordigen de stichtersfamilie in de raad van bestuur van Ter Beke. De familie bezit via de stichting Coovan bijna twee derde van het beursgenoteerde bedrijf.

Groei

Ter Beke, dat charcuterie en lasagne maakt, is door tal van overnames de voorbije jaren sterk gegroeid. In 2018 steeg de omzet met 37 procent tot 680 miljoen euro. De recurrente brutobedrijfswinst (rebitda) groeide 36 procent tot 50,2 miljoen euro.

Coopman was, net als haar moeder, politiek actief. Ze was de laatste burgemeester van de gemeente Waarschoot, voor die op 1 januari opging in de fusiegemeente Lievegem.

Coopman zou daar schepen voor CD&V worden maar kondigde begin deze maand om gezondheidsredenen haar afscheid van de politiek aan. Huidig burgemeester Tony Vermeire (CD&V) noemt haar 'de moeder van Lievegem'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud