Advertentie
Advertentie

Dr. Oetker koopt cava van Freixenet

©EPA

De Duitse voedingsreus Dr. Oetker legt zo'n 220 miljoen euro op tafel voor de helft van het populaire cavamerk Freixenet.

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, was al twee jaar aan het onderhandelen met de vijf Catalaanse aandeelhoudersfamilies die Freixenet controleren. Maar door de onzekerheid over het Catalaanse referendum en een overlijden in een van de stichtende families werden die overnamegesprekken op de lange baan geschoven.

Volgens de Barcelonese krant La Vanguardia is de deal nu eindelijk rond. Henkell neemt 50,7 procent van de aandelen in Freixenet over van de families Hevia en Bonet. De Duitsers hebben net geen 220 miljoen euro veil voor dat belang in Freixenet, dat in deze transactie dus op iets minder dan 440 miljoen euro wordt gewaardeerd.

Dr. Oetker krijgt dus de helft van Freixenet, maar de Duitsers moeten wel nog een belangrijke Catalaanse clan naast zich dulden. De huidige voorzitter van de cavaproducent, José Ferrer, heeft vandaag 42 procent van Freixenet in handen en wil aan boord blijven. Ook een andere prominente cavadynastie uit de regio, de familie Bonet, casht niet.

Freixenet staat dan wel bekend als typisch Catalaans, maar de groep heeft ook wijngaarden in Argentinië, Australië, Mexico en zelfs in de Champagnestreek. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud