Dunkin' Donuts komt naar België

Dunkin' Donuts kondigt vandaag aan dat het naar België komt. De Amerikaanse keten voor koffie en gebak wil vestigingen openen in de grote steden van ons land en zoekt daarvoor franchisenemers.

De komst naar België past in de plannen om de aanwezigheid in Europa te verhogen.

Dunkin' Donuts spreekt grotere bedrijvengroepen aan die over voldoende kapitaal beschikken, om franchisenemer te worden. Het moet bovendien gaan om franchisenemers die reeds 'uitgebreide operationele ervaring' hebben in de foodservicesector 'om het merk in heel België op de kaart te zetten'. De franchisenemers moeten bereid zijn in de komen de jaren minstens 20 à 25 filialen van Dunkin' Donuts te openen op de lokale markt. Het hoeft niet om één partij te gaan, de Belgische markt kan verdeeld worden over een paar grote franchisenemers, kapitaalkrachtige individuen dan wel bedrijven.

Wanneer de Belgische vestigingen openen, is nog niet te voorspellen, en afhankelijk van hoe snel franchisenemers gevonden worden. Dunkin' Donuts is zelf al de markt aan het scouten op zoek naar locaties, maar zal dat proces wellicht voortzetten in samenspraak met de franchisenemer(s). Het is echter weinig realistisch dat er dit jaar al openingen van vestigingen komen.

De keten heeft in Europa al mer dan 120 vestigingen, in onder meer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Bulgarije en Rusland.

Dunkin' Donuts werd opgericht in 1950 en heeft nu bijna 11.000 vestigingen in 33 landen. Het maakt deel uit van de beursgenoteerde Dunkin' Brands Group.

Begin mei verschaft de groep gedetailleerde informatie aan geïnteresseerde potentiële franchisenemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud