Duvel Moortgat schenkt Belgen Amerikaans speciaalbier

©Bloomberg

Brouwerij Duvel Moortgat schenkt sinds een maand het Amerikaanse speciaalbier Tank 7 van haar Amerikaanse brouwerij Boulevard Brewing Company in een hondertal Belgische cafés. Met de lancering mikt Duvel Moortgat op een nichepubliek.

Zware en smaakvolle speciaalbieren zijn niet alleen in België en Europa populair geworden. Ook de Amerikanen drinken steeds vaker een zwaar bier en bieren van hoge gisting. Het gaat om bier dat ze importeren uit Europa, maar ook steeds vaker om zogenaamd American craft beer, dat in de VS wordt gemaakt.

Het craftbeersegment bedraagt al ongeveer 10 procent van de totale Amerikaanse biermarkt. Grote brouwerijen als AB InBev en Duvel Moortgat hebben in de afgelopen jaren heel wat kleinschalige Amerikaanse speciaalbierbrouwers gekocht.

Honderdtal cafés

Tot voor kort richtten zij zich vooral op de Amerikaanse markt, maar Duvel Moortgat lanceert nu ook enkele Amerikaanse craft beers in Frankrijk, Nederland, China en België. 'Sinds een maand verkopen we het speciaalbier Tank 7 in een honderdtal Belgische cafés', zegt Daniel Krug, de COO van Duvel Moortgat.

Hij benadrukt dat het om een kleinschalig project gaat. De cafés die het bier schenken, staan bekend om hun ruime bierkaart. Toch is Tank 7 sinds twee weken ook verkrijgbaar bij de warenhuisketen Carrefour. 'Binnenkort zal ook het Amerikaanse Single Wide IPA in cafés geschonken worden en in de winkelrekken liggen', zegt Krug.

IPA

Tank 7 en Single White IPA zijn bieren die worden gebrouwen door de Amerikaanse brouwerij Boulevard Brewing Company. Die werd in 1989 opgericht en in 2013 overgekocht door Duvel Moortgat. De omzet bedraagt zo'n 140 miljoen euro en de brouwerij stelt zo'n 150 mensen te werk. In de VS groeit de markt voor craft beers jaarlijks meer dan 15 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud