Eigenaar Panos wil 75 à 150 miljoen ophalen

©Emy Elleboog

La Lorraine, de grootste industriële bakker van België en de eigenaar van Panos, wil met de uitgifte van obligaties 75 à 150 miljoen euro ophalen bij particuliere beleggers. Het nettorendement op de obligaties bedraagt 1,81 procent.

La Lorraine verkoopt bevroren brood, vers brood en patisserie aan supermarkten en horecazaken in de Benelux, Oost-Europa, de Balkan en Rusland. Als u in een supermarkt binnenwandelt en vers brood ziet, is de kans groot dat La Lorraine het gebakken heeft. De groep zit in de handen van de familie Vanherpe en was vorig jaar goed voor een omzet van 842 miljoen euro (+8,7%) en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 116 miljoen (+4,2%). La Lorraine is ook de eigenaar van de broodjesketens Panos en Deliway.

Met 75 miljoen euro van de opbrengst de obligatie-uitgifte wil La Lorraine zijn retail-obligatie van december 2013 terugbetalen. Die loopt op 23 december af. Alles wat de bakkerijgroep daarbovenop ophaalt, zal (tot 50 miljoen euro) dienen voor de terugbetaling van opgenomen bedragen in het kader van een kredietovereenkomst. Het saldo ten slotte zal worden aangewend voor de financiering van de productielijnen van de groep, voornamelijk in Oost-Europa.

De effecten die vanaf vrijdag 4 december worden verkocht zijn achtergestelde obligaties - lees: als de groep in moeilijkheden komt, worden de houders van die effecten pas na alle andere schuldeisers terugbetaald. De nieuwe obligaties hebben een brutorendement van 2,7 procent en een nettorendement van 1,81 procent. De obligatielening heeft een looptijd van zeven jaar. Beleggers moeten minstens intekenen op tien obligaties van 1.000 euro.

De effecten worden aan de man gebracht door BNP Paribas Fortis en KBC. Als La Lorraine erin slaagt 150 miljoen op te halen, wordt telkens voor 50 miljoen euro aan effecten voorbehouden aan wie via die twee banken intekende.

Obligatie-uitgifte La Lorraine

Bedrag: 75 à 150 miljoen euro

Minimale intekening: tien obligaties van 1.000 euro/stuk, uitgegeven tegen 101,875 procent van de nominale waarde.

Looptijd: zeven jaar

Coupon: 3%

Brutorendement: 2,7%

Nettorendement: 1,81%

Begin intekenperiode: 4 december 2020

Begeleidende banken: BNP Paribas Fortis en KBC

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud