Ergon breidt Italiaans bakkerijrijk uit

©AFP

Het Belgische investeringsfonds Ergon koopt de Italiaanse bakkerijgroep Millbo. Het prijskaartje is niet bekend.

Millbo, sinds 2017 een onderdeel van de groep Advanced Bakery Components, levert ingrediënten aan de bakkerijsector in Europa, de Verenigde Staten en in Azië. Het bijna 30-jarige bedrijf zou bij de deal gewaardeerd worden op meer dan 100 miljoen euro. De oprichters van de groep en CEO Alessandro Boggiani stappen naast Ergon mee in de nieuwe constructie boven Millbo.

Ergon vergroot dankzij de overname zijn voetafdruk in de Italiaanse bakkerijsector. Het Belgische investeringsfonds is al actief in de Italiaanse bakkerijsector via het vorig jaar overgenomen Dolciaria Acquaviva. Dat is een van de grootste bakkerijgroepen van Italië, gespecialiseerd in diepgevroren brood, koffiekoeken en patisserie. Ergon heeft nog één ander Italiaans bedrijf in portefeuille: de maker van luxemeubelen IPE Visionnaire. Het investeringsfonds is in Brussel gebaseerd, maar het is in heel Europa actief.

Millbo is de tweede deal van Ergon in korte tijd. Het verkocht enkele weken geleden de puzzelboekenuitgever Keesing (Denksport, 10 voor Taal, De Puzzelaar) aan de investeringsgroep BC Partners. Het prijskaartje van die deal liep op tot zowat 330 miljoen euro. Ergon bezat 60 procent van de aandelen van Keesing. Ook Mediahuis (uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad) verkocht zijn participatie (30%) aan de Angelsaksische investeringsgroep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud