Ergon dicht bij tweede bakkerijdeal in Italië

Ergon is al sinds vorig jaar actief in de Italiaanse bakkerijsector met Dolciaria Acquaviva. ©AFP

Het Belgische investeringsfonds Ergon staat dicht bij de overname van de Italiaanse bakkerijgroep Millbo. Volgens de Italiaanse pers kan het prijskaartje oplopen tot meer dan 100 miljoen euro.

De verkoop van Millbo, een specialist in bakkerijproducten, zit in de laatste rechte lijn. Volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore heeft Ergon de beste kaarten. Millbo, sinds 2017 een onderdeel van de groep Advanced Bakery Components, zou bij de deal gewaardeerd worden op meer dan 100 miljoen euro.

Ergon is al actief in de Italiaanse bakkerijsector. Het investeringsfonds kocht vorig jaar Dolciaria Acquaviva, een van de grootste bakkerijgroepen van Italië, gespecialiseerd in diepgevroren brood, koffiekoeken en patisserie. Ergon heeft nog één ander Italiaans bedrijf in portefeuille: de maker van luxemeubelen IPE Visionnaire. Het investeringsfonds is in Brussel gebaseerd, maar het is Europees actief.

Puzzelboeken

Millbo zou de tweede deal van Ergon zijn in korte tijd. Het verkocht twee weken geleden de puzzelboekenuitgever Keesing (Denksport, 10 voor Taal, De Puzzelaar) aan de private-equitygroep BC Partners. Het prijskaartje van die deal liep op tot zo'n 330 miljoen euro. Ook Mediahuis (uitgever van De Standaard) verkocht zijn participatie (30%) aan de investeringsgroep.

Ergon haalde in 2018 voor zijn vierde fonds 580 miljoen euro op, ver boven het doel van 500 miljoen dat het voor ogen had. Het grootste Ergon-fonds ooit is bijna vier keer zo groot als het eerste.

Opmerkelijk is dat de participatie van de familie Frère, die destijds Ergon oprichtte, in het laatste fonds voor het eerst onder de grens van 50 procent daalde. Sienna Capital, de private-equitypoot van de Frère-holding GBL, investeerde er 200 miljoen in. De rest van de middelen komt van rijke families, vermogensbeheerders, verzekeraars en stichtingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud