Ergon koopt bakkerijgroep Dolciaria Acquaviva

Dolciaria Acquaviva maakt diepgevroren brood, viennoiserie en patisserie. Die producten worden door de klanten van het bedrijf nadien afgebakken. ©Belgaimage

Het investeringsfonds Ergon uit de Frère-groep koopt de Italiaanse producent van bevroren bakkerijproducten Dolciaria Acquaviva. Het is de derde investering van Ergon in enkele weken tijd.

De familie Acquaviva was al een tijdje op zoek naar een financiële partner die de groeiplannen van haar bedrijf kon ondersteunen. Onder meer de Amerikaanse private-equitygroep BC Partners toonde interesse, maar uiteindelijk gaat de familie in zee met Ergon.

Het Belgische investeringsfonds koopt voor een onbepaald bedrag een meerderheidsbelang in het bakkerijbedrijf. De rest van de aandelen in de nieuwe structuur gaat naar drie telgen van de familie Acquaviva. Pierluigi Acquaviva blijft op post als CEO.

Dolciaria Acquaviva is een van de grootste bakkerijgroepen van Italië. Het is gespecialiseerd in diepgevroren brood, viennoiserie en patisserie en wordt volgens Ergon gezien als een van de meest innovatieve spelers in de sector. Het bedrijf heeft meer dan 20.000 klanten in Italië, waarvan de meeste actief zijn in de horeca. Volgens de lokale pers is de groep goed voor een omzet van 60 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 15 miljoen.

Drie op een rij

De overname van Dolciaria Acquaviva is de derde deal van Ergon op enkele weken tijd. Vorige maand kocht het investeringsfonds uit de Frère-groep de Franse familiale voedingsgroep Haudecoeur over. Eind mei legde Ergon de hand op het Nederlandse detacheringsbedrijf TMC.

TMC was de eerste participatie van Ergon IV, het vierde fonds uit de Ergon-stal. Dat fonds haalde enkele maanden geleden 580 miljoen euro op. Het is het grootste Ergon-fonds ooit en bijna vier keer zo groot als het eerste. Sienna Capital, de private-equitypoot van GBL, investeerde 200 miljoen euro in Ergon IV. Het bezit 30 procent van de aandelen. Het is de eerste keer dat de familie Frère minder dan 50 procent heeft in een Ergon-fonds.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud