Europese McDonald's-baas vervangt topman Accor

Gilles Pélisson

De Franse hotelketen Accor vervangt zijn topman, Gilles Pélisson, wegens 'strategische meningsverschillen'. Hij wordt opgevolgd door Denis Hennequin, de Europese topman van hamburgerketen McDonald's.

Accor, de grootste hotelketen van Europa, maakte het nieuws woensdagmorgen bekend. Pélisson tekende de jongste vijf jaar voor een transformatie van Accor, dat de diensten- en hotelactiviteiten van elkaar scheidde.

'Accor gaat nu een nieuwe ontwikkelingsfase in, waarin prioriteiten gedefinieerd moeten worden,' stelt Accor in een persbericht. En daarbij zijn strategische meningsverschillen tot uiting gekomen tussen de raad van bestuur en Pélisson.

Pélisson doet daarom vanaf 1 december een stap opzij als gedelegeerd bestuurder. Hij blijft wel nog tot 15 januari voorzitter van de raad van bestuur.

Vanaf 1 december zal Hennequin, die sinds vorig jaar niet-uitvoerend bestuurder is bij Accor, gedelegeerd bestuurder worden. Vanaf 15 januari wordt hij ook voorzitter van de raad van bestuur.

Hennequin is 52 jaar en sinds 1984 aan de slag bij McDonald's. Sinds 2005 leidt hij de activiteiten van de hamburgerketen in Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud