Familie Colruyt in vleesvervangers

De nieuwste vleesvervangers zijn bijna niet van echt vlees te onderscheiden.

Ze koopt via haar investeringsvehikel Korys het Nederlandse Ojah.

Korys koopt een meerderheidsbelang in de Nederlandse pionier in vleesvervangers. Hoeveel het daarvoor op tafel legt, is niet bekend. Het management blijft in het kapitaal. Korys vervangt PPM Oost (de regionale investeerder van de provincies Gelderland en Overijssel) en de durfkapitaalfondsen SmartGreen en Holland Food Ventures in het kapitaal.

Ojah, gevestigd in Ochten, produceert alternatieven voor vlees onder de merken 'Beeter' (in Nederland) en 'Plenti' (internationaal). Die producten zijn glutenvrij. Het was vorig jaar goed voor een omzet van 4 miljoen euro. De afgelopen jaren was er telkens meer dan 50 procent groei per jaar. Ojah telt 30 werknemers.

Het Nederlandse bedrijf wil met Korys aan boord zijn internationale groei versnellen. Het mikt de komende vijf jaar op een vervijfvoudiging van de omzet.

Korys investeerde de voorbije jaren in buitenlandse ontwikkelaars van windparken, van het Luxemburgse Eurowatt, het Franse Voltalia tot het Spaanse Borawind. Maar het investeert niet enkel in groene energie. Recentelijk stapte het in Smartmat, een Zweedse maaltijdboxenleverancier die al jaren actief is op de Belgische markt. Het heeft in totaal een 15-tal participaties, waaronder de belangrijkste die in Colruyt zelf is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud