Advertentie

ForFarmers-CEO kondigt vertrek aan

©Hollandse Hoogte

Bij de Nederlandse veevoederproducent ForFarmers treedt CEO Yoram Knoop af na de algemene vergadering van 14 april 2022. ForFarmers doet het al een poos niet goed.

Yoram Knoop (52), die acht jaar aan het roer stond van het Nederlandse ForFarmers, stapt op als CEO na 'onderling overleg' met de raad van bestuur. Dat meldt het grootste veevoederbedrijf van Europa donderdag in een persbericht.

Zijn afscheid staat gepland op 14 april, de dag van de algemene vergadering en wanneer de termijn van Knoop afloopt. De zoektocht naar een opvolger is begonnen.

Knoop vindt het na acht jaar ‘een natuurlijk moment voor een nieuwe fase’ voor hem en het bedrijf. ForFarmers kampt al een tijdje met tegenvallende resultaten. Toen Knoop, die eerder aan de slag was bij de voedingsgigant Cargill, in 2014 aan het roer kwam, realiseerde het veevoederbedrijf een nettowinst van 39 miljoen euro op een omzet van 2,29 miljard euro. Vorig jaar klokte ForFarmers af op een omzet van 2,35 miljard euro en een nettowinst van 15 miljoen euro.

Tijdens de pandemie viel een deel van de vraag naar voedsel, vooral uit de horeca en de evenementensector, weg. Dat voelde ForFarmers vooral in de verkoop van kippenvoer. De almaar drogere zomers leidden bovendien tot stijgende grondstoffenprijzen en minder goede oogsten. Dat knaagt aan de marges.

Zware opdracht

Beterschap kondigt zich dit jaar niet aan. ForFarmers, dat twee fabrieken in België telt, boekte in het derde kwartaal 22 procent minder brutobedrijfswinst (ebitda) dan vorig jaar, ondanks structurele kostenbesparingen. Dat was slechter dan voorzien. Als reden wees het bedrijf naar de hogere gas-, elektriciteits- en dieselkosten.

De nieuwe CEO wacht een loodzware taak om het bedrijf weer op het juiste spoor te zetten. Jan van Nieuwenhuizen, de voorzitter van de raad van bestuur, kondigde aan dat het strategische plan opnieuw onder de loep wordt genomen en indien nodig aangescherpt wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud