Francis Kint stopt als CEO bij Ter Beke

Francis Kint stopt midden dit jaar als Ter Beke-CEO. ©Karoly Effenberger

Na minder dan drie jaar moet de voedingsproducent Ter Beke opnieuw op zoek naar een CEO.

De voedingsproducent Ter Beke gaat op zoek naar een nieuwe topman. Dat meldt het bedrijf donderdag nabeurs in een persbericht. De raad van bestuur en huidig CEO Francis Kint (58) hebben beslist hun samenwerking op 30 juni 2021 te beëindigen, klinkt het.

Volgens het persbericht leidde Kint de groep door een moeilijke periode. Zo was er een grote terugroepactie na een listeriabesmetting in Nederland in 2019, de Afrikaanse varkenspest in China met historisch hoge varkensvleesprijzen tot gevolg, en de Covid-19-pandemie.

Het coronavirus hakte stevig in op de financiële resultaten van Ter Beke. In de eerste jaarhelft van 2020 dook de maker van Come a Casa-lasagne netto 10 miljoen euro in het rood als gevolg van groeiend absenteïsme en tragere productielijnen. Daardoor moest het bedrijf zijn prognoses inslikken. 'Ik ben zeker niet fier, maar ik wil ook duidelijk aangeven dat het ergste achter de rug is', zei Kint daarover.

Diplomaat

Het vertrek van Kint komt als een verrassing. De diplomatieke manager volgde pas midden 2018 huidig voorzitter Dirk Goeminne op als CEO van Ter Beke. Kint ruilde toen de Nederlandse slachtreus Vion in voor het zes keer kleinere familiebedrijf uit Lievegem.

Voordien werkte de burgerlijk ingenieur onder meer bij Sara Lee, de fruitproducent Chiquita, de Finse gereedschappenproducent Fiskar en het groentebedrijf Univeg (deel van Greenyard). In oktober kocht Kint nog 1.800 aandelen van Ter Beke voor een totaalbedrag van bijna 180.000 euro. De CEO was donderdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud