Advertentie
Advertentie

FrieslandCampina bundelt krachten met Chinees bedrijf

©BELGAIMAGE

Het Nederlandse zuivelconcern FrieslandCampina gaat samenwerken met een Chinese partner voor de productie van kindervoeding.

Het Nederlandse FrieslandCampina en het Chinese Huishan Dairy Holdings willen samen kindervoedingsproducten 'van hoge kwaliteit' produceren en verkopen. Huishan zal rauwe melk leveren afkomstig van de eigen melkveebedrijven in China.

Wel zouden beide bedrijven hun eigen bestaande kindervoedingsproductie afzonderlijk voortzetten. 'De joint venture zal voordeel halen uit de productie-, verkoop- en marktmogelijkheden', aldus FrieslandCampina. De ondernemingen zijn al met elkaar vertrouwd door een samenwerking op het terrein van de productie van koffiecreamers.

In 2008 werd de giftige stof melamine in Chinese babymelk aangetroffen. Daarna ging de kostprijs van buitenlandse babymelkproducten in China enorm de hoogte in. Peking gaf verschillende buitenlandse bedrijven, waaronder FrieslandCampina, in augustus 2013 nog een recordboete voor het maken van verboden prijsafspraken.

De Chinese run op babymelkpoeder van buitenlandse producenten zorgde in 2013 regelmatig voor lege schappen in Nederland. Toen rantsoeneerden Nederlandse en Britse supermarkten de blikken poeder tot enkele per klant. De vraag uit China naar Westerse babyvoeding werd immer almaar groter.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud