Advertentie
opmerkelijk

Geen gratis bier meer voor Canadese gepensioneerden

©REUTERS

De Canadese medewekers van AB InBev krijgen na hun pensioen geen gratis bier meer.

Decennialang konden mensen die in de brouwerijen van het Canadese AB InBev-bier Labatt werkten na hun pensioen onbeperkt gratis bier drinken, als dank voor hun jarenlange werk. Maar daar komt een einde aan.

AB InBev heeft besloten dat de tapkraan onheroeppelijk dicht gaat, om kosten te besparen. Al sinds AB InBev Labatt in 1995 kocht, bespaart het er. Zo gingen de lonen van de personeelsleden naar beneden en werden allerlei voordelen geschrapt.

Familiefeesten

AB InBev-woordvoerder Charlie Angelakos wijst er in de krant The New York Times op dat geen enkele andere drankenmaker in Canada zijn personeel na zijn pensioen gratis van bier voorziet. Concurrent Molson Coors geeft zijn ex-werknemers wel gratis bier voor speciale gelegenheden, zoals familiefeesten.

Het personeel reageert teleurgesteld. 'Dit hangt al langer in de lucht', zegt vakbondsman David Bridger, die met heimwee terugkijkt naar het verleden. 'Toen was het personeel erg toegewijd aan het merk en het bedrijf Labatt. Vandaag beschouwen ze het als een job zoals een andere.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud