Advertentie
opmerkelijk

Greenpeace blokkeert hoofdkwartier Coca-Cola

Het beeldhouwwerk, inclusief strand, blokkeerde de ingang van het kantoor. ©BELGAIMAGE

Milieuactivisten van Greenpeace hebben het Britse hoofdkwartier van Coca-Cola geblokkeerd met een standbeeld van een stikkende meeuw.

Het standbeeld, dat 2,5 ton weegt, toont een picknickende familie die verstoord wordt door een meeuw die plastic uitbraakt. Zo wilde Greenpeace de gebreken in Coca-Cola's milieubeleid hekelen.

Volgens Greenpeace verkoopt Coca-Cola jaarlijks meer dan honderd miljard plastic flessen. Die flessen voor eenmalig gebruik vertegenwoordigen 60 procent van de geproduceerde verpakking van het bedrijf. Greenpeace zei ook dat het onmogelijk is te weten hoeveel van de flessen in de oceaan terechtkomen.

Recycleerbaar

Coca-Cola zei 'teleurgesteld' te zijn door de actie en dat het een nieuwe beleidsnota zou voorstellen later dit jaar. Ook benadrukte het bedrijf dat zijn verpakkingen volledig recycleerbaar zijn.

Greenpeace zei echter dat het bedrijf achteruit boert op vlak van de inzet voor het milieu. 'Coca-Cola heeft het aantal plastic flessen vermeerderd over het voorbije decennium', zei een campagnevoerder. Volgens hem bestaat slechts 6,6 procent van het verpakkingsmateriaal van Coca-Cola, PepsiCo, Danone en Nestlé uit gerecycleerd materiaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud