Advertentie

Greenyard dreigt omzet te verliezen

Greenyard exporteert een beperkt volume diepvriesgroenten naar Rusland ©Lieven Van Assche

De voedingsgroepen die noteren op de Brusselse beurs doen weinig zaakjes met Rusland, voor Greenyard Foods gaat het toch om een omzet van verschillende miljoenen.

Greenyard Foods voert wel degelijk diepvriesproducten en conserven uit naar Rusland, bevestigt CFO Valerie Vanhoutte. Volgens de financieel directeur gaat het slechts om 2,4 procent van de omzet. De groepsomzet over het voorbije boekjaar bedroeg 623,1 miljoen, het gaat dus om een bedrag van circa 15 miljoen euro. De groep heeft geen productie-activiteiten in het land.

Bij Lotus Bakeries (930 euro, -1,6%) vertelt CEO Jan Boone dat het bedrijf vanuit Zweden 'een heel klein beetje' levert aan Rusland, maar 'we hebben die markt nooit actief benaderd'. Het gaat om ruim minder dan 0,1 procent van de omzet. Ter Beke (57,50 euro, -0,02%), dat vleeswaren en bereide gerechten verkoopt, levert helemaal niets aan Rusland, verzekert CFO René Stevens.

Bij AB InBev (80,48 euro, -0,2%) merkt woordvoerster Natacha Schepkens op dat de groep 'in Rusland werkt via een lokale dochteronderneming, met lokale merken, brouwerijen en distributie'. 'Import vertegenwoordigt slechts een beperkt aandeel van de totale volumes in Rusland', klinkt het. De zone Centraal- en Oost-Europa zorgde vorig jaar voor 0,4 procent van de winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud